2017’nin En İyi 5 Ticari Kahve Makinesi Modeli

Yazar: Isil Arikan ,
Şubat 20, 2018
2017’nin En İyi 5 Ticari Kahve Makinesi Modeli


Endüstriyel kahve makinesi satın almak isteyenler için 7 Maddede Ticari Kahve Makinesi Satın Alma Rehberi I ve 7 Maddede Ticari Kahve Makinesi Satın Alma Rehberi II yazılarını yayınlayalı çok oldu. Ancak onlarca markanın binlerce ürünle rekabet ettiği bu sektörden sizlere işletmeniz için uygun olabilecek marka ve model önerilerini verememiştik. İsterseniz bu yazıda da farklı markalardan 2017’de en çok tercih edilen ticari kahve makinesi modellerinden bahsederek seçimizde yardımcı olmaya çalışalım. 

 

1.     Lucca A53 Mini

Fiyat seviyesi: ~ 2000 USD

Özellikle amatör veya orta yetkinlikte barista kullanımı için tasarlanmış olan Clive Coffee’nin Lucca A53 Mini modeli çift boylere sahip. Ceviz, wenge, akçaağaç gibi birkaç ahşap tasarım seçeneği de olan kahve makinesi aynı zamanda standart kaplama olarak da üretiliyor. Lucca A53 Mini kahve makinesi modelinin en önemli avantajları arasında demleme sıcaklığının ve fincan başına düşen kahve miktarının manuel olarak ayarlanabilmesi. Bu modeli rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise eşsiz bir kahve lezzeti ve aroması yaratabilmesi. 

 

2.     Delonghi ECAM 23.460.B

Fiyat seviyesi: ~ 550 USD

Çekirdekten finacana tam otomatik kahve makineleri arasında en ideal ve aynı zamanda uygun fiyatlı  modellerden biri de Delonghi’nin ECAM 23.460.B modeli. Tek demleme ile aynı anda iki fincan kahve elde edilebiliyor ve makinenin en önemli avantajı da dokunmatik ekranı sayesinde kullanımının çok kolay olması. İsterseniz kahve çekirdeği, isterseniz çekilmiş kahve ile kullanabileceğiniz kahve makinesi su ve kahve miktarını kullanıcının ayarlamasına da olanak sağlıyor. Ayrıca demleme ünitesi, su tankı makineden ayrılarak temizlenebiliyor. 

 

3.     Coffee Queen CQube MF13 SW

Fiyat seviyesi: ~ 3000 USD

Filtre kahveden macchiato’ya kadar çok geniş bir yelpazede her türlü kahve pişirmeye olanak sağlayan Coffee Queen’in CQube MF13 SW modeli de çekirdekten fincada diye isimlendirdiğimiz sınıftan. Öğütücüsü de bulunan kahve makinesinin dokunmatik ekranı sayesinde kullanımı çok kolay. Aslında benzer özellikler gösterse de Delonghi’nin ECAM modelinden farkı ise hem daha çok çeşitli kahveler pişirilebilmesi hem de hızı. Bu tarz bir kahve makinesi modelininin menüsü yemek ağırlıklı olan restoranlar yerine kahvecilerde kullanılması daha verimli olmasını sağlayacaktır. 

 

4.     La Cimbali M24

Fiyat seviyesi: ~ 4000 USD

Amerika’nın en iyi kahve makineleri üreticisi Pasquini’nin La Cimbali serisinden yarı otomatik M24 modeli de uzmanlığı kahve olan işletmeler için ideal bir seçim. 10 litre boyler kapasitesi olan kahve makinesi aynı anda birden fazla kahve pişirebiliyor. Makineyi çalıştırmak içinse tek bir düğmeye basmak yeterli, dolayısıyla çok uzman bir barista ihtiyacı doğurmuyor. Çekilmiş kahve kullanılan La Cimbali M24 modelinin 2 veya 3 gruplu seçenekleri mevcut. 

 

5.     Seaco Incanto

Fiyat seviyesi: ~ 800 USD

Listenin sonunda en iyi Çin menşeili kahve makinesi modellerinden bir örnek vermemiz gerekirse bu Shinelong’un Saeco Incanto modeli olur. Saeco Incanto, Philips ile ortaklık kurarak Çin’de kahve makineleri üretimine giren Shinelong firmasının en çok satan modeli. Çekirdek ve çekilmiş kahve kullanarak kahve pişiren tam otomatik Saeco Incanto modeli kullanımı son derece kolay olan bir kontrol paneline sahip. Aynı anda iki farklı kahve pişirilebilen kahve makinesi çıkarılabilir su haznesi ve kahve haznesi ile aynı zamanda çok kolay temizlenebiliyor, ki otomatik temizleme özelliği de var. Modelin bir başka avantajı da farklı kahve çekirdekleri için 5 farklı öğütme işlemi yapılabiliyor. Fiyat olarak Delonghi ECAM modeliyle yarışan Saeco Incanto hız konusunda bu modelin önüne geçiyor.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha