2017’nin En Çok Tercih Edilen 6 Elektrikli Bisiklet Modeli

Yazar: Isil Arikan ,
Şubat 17, 2018
2017’nin En Çok Tercih Edilen 6 Elektrikli Bisiklet Modeli


Elektrikli bisikletler hakkındaki 6 Soruda Elektrikli Bisikletler ve Elektrikli Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta yazılarında bu araçların teknik özellikleri, faydaları, olası tehlikeleri ve ülkemizde bu konuyla ilgili yasalardan bahsetmişik. Elektrikli bisiklet satın almak isteyenler için 2017’de en çok tercih edilen modelleri bir araya getirdiğimiz bu son yazıda da bu modellere kısaca bir göz atalım. 

 

1.    Benelli / City Zero Modeli

Tip: Pedelec

Batarya: 36V, 8Ah Lityum İyon Pil, 4-6 saat şarj süresi

Fiyat Seviyesi: ~ 1000 USD

İtalyan Benelli markasının son derece estetik bir modeli City Zero. En fazla saatte 25 kilometre hıza çıkabilen elektrikli bisiklet aynı zamanda normal, pedallı bir bisiklet olarak da kullanılıyor. Dolayısıyla tescil, plaka, sürüş için ehliyet zorunluluğu yok. 50 - 60 kilometre menzile çıkabilen bisikletin bir diğer avantajı da katlanabiliyor ve kolay taşınıyor olması. Kalkışlarda da, özellikle yokuş yukarı motor desteği vermesi sayesinde zor yollarda sürüş kolaylığı sağlıyor. Şehir içi kullanım için ideal, en uygun fiyatlı elektrikli bisiklet modellerinden. 

 

2.    Yuki / Yadea EBX042 Modeli

Tipi: Pedelec

Batarya: 36V, 11Ah Lityum İyon Pil, 4-6 Saat Şarj Süresi 

Fiyat Seviyesi: ~ 1200 USD

60 – 70 kilometre menzili olan Yadea EBX042 modeli elektrikli bisiklet severler arasında hayli popüler. Yine özellikle şehir içi ulaşımda tercih edilen model saatte 25 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 3 aşamalı motor desteği var (1. aşamada 15 km/h hız, 2. aşamada 20 km/h hız ve 3. aşamada 25 km/h hız). Katlanabilir bir model olan Yadea EBX042’nin Benelli’ye göre avantajı daha yaygın satış ve servis desteğine sahip olması diyebiliriz. 

 

3.    Yuki / EBX050 Modeli

Tipi: Pedelec

Batarya: 36V Lityum İyon Pil, 3-5 Saat Şarj Süresi 

Fiyat Seviyesi: ~ 1500 USD

Elektrikli bisiklet konusunda iddialı olan Yuki markasının bir diğer, ve daha güçlü modeli de EBX050. Aslında bu model şehir içinden çok outdoor ve eğimli arazilerde, yorgunluk anlarında motordan destek almak üzere tasarlanmış. Saatte 40 kilometreye kadar hızlanabilen model muadilleri arasında en uygun fiyatlılardan. 

 

4.    Carraro / E-Viva

Tipi: Pedelec

Batarya: 418 Wh, Lityum İyon Pil, 4 Saat Şarj Süresi  

Fiyat Seviyesi: ~ 1700 USD

Erkek ve kadın sürücüler için iki farklı boyutta üretilmiş olan Carrao E-Viva modeli de motor desteği ile saatte 25 kilometre hıza ulaşıyor ve daha hızlı sürüşlerde motor kendiliğinden devreden çıkıyor. 100 kilometre menzili ile (ki enerjinin verimli kullanılması halinde menzil biraz daha uzun olabiliyor) outdoor kullanım için ideal olan model “yavaş”, “normal”, “hızlı” ve yürüyüş”  olmak üzere 4 farklı sürüş modu ile şehir içi sürüşlerde de son derece avantajlı. 

 

5.    Mosso / Shimano Steps Nexus 8 Modeli

Tipi: Pedelec

Batarya: 36V, 11 Ah Lityum İyon Pil, 2 Saat Şarj Süresi 

Fiyat Seviyesi: ~ 2000 USD

Sürücünün ağırlığı, diğer yükler ve yolun eğimine göre saatte 50 kilometre hıza çıkabilen Mosso’nın Steps modeli gücüyle dikkat çekiyor. Son derece hızlı şarj olabilen modelin 80 – 100 kilometre menzil mesafesi var ve outdoor, eğimli arazilerde kullanım için ideal bir seçenek. 

 

6.    Scott / E-Genius 920 Modeli

Tipi: Pedelec

Batarya: 36V, 500 Wh Lityum İyon Pil, 4 Saat Şarj Süresi

Fiyat Seviyesi: ~ 5300 USD

Menzil mesafesi en uzun elektrikli bisiklet modellerinden biri olan E-Genius tam dolu tek şarj ile 120 kilometreye kadar gidebiliyor. 4 farklı boyutta üretilmiş olan elektrikli bisiklet geniş lastik seçeneği ile özellikle arazide kullanım için ideal. Hatta en öne çıkan özelliği de bu diyebiliriz.  

 

Yazıda elektrikli bisikletlerin daha çok bu yönüyle ilgili bilgi verdik. Ancak tabii ki hepsini fren, vites sistemi, boyutları, ağırlığı, pedal, gidon ve seleleri ile tüm diğer bisiklet özellikleri açısından da ihtiyaçlarınıza göre değerlendirmelisiniz. 

 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha