RESTAURANT VE CAFE İŞLETMECİLERİ İÇİN KULLANIŞLI 10 MOBİL UYGULAMA

Yazar: Isil Arikan ,
Aralık 18, 2017
RESTAURANT VE CAFE İŞLETMECİLERİ İÇİN KULLANIŞLI 10 MOBİL UYGULAMA


Restaurant ve cafe işletmeciliği yoğun emek isteyen bir iş. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Üstelik sosyal medya ve teknolojinin de devreye girmesiyle gittikçe karmaşıklaşıyor. Zincir restaurantlarla rekabet etmenin getirdiği yük de üzerine eklenince bu işten para kazanmak, aynı zamanda mutlu ve tatmin olmak küçük işletmeler için her geçen gün zorlaşıyor. 

İnternet ve sosyal medyanın gücü her alanda olduğu gibi cafe, restaurant işletmeciliğinde de son yıllarda çok öne çıkmaya başladı. Eminiz işletmeci olarak yemeksepeti, foursquare, rezervin gibi en çok tanınan uygulamalardan zaten haberdarsınızdır. Ancak rekabette öne geçmek için belki rakiplerinizden bazılarının haberinin de olmadığı diğer mobil aplikasyonları kullanmak da çok işinize yarayacaktır. 

Bu yazıda sadece müşteri çekmek için değil, aynı zamanda günlük aktivitelerinizi de verimli bir şekilde gerçekleştirmek için işinize yarayacak olan restaurant ve cafe işletmecileri için en iyi 10 aplikasyondan bahsedelim.  

 

1.     Yelp

Müşterilerin restaurant ve cafe bulmak için kullandığı bir aplikasyon olan Yelp’de yorumlar kısmı da milyonlarca kullanıcı tarafından takip ediliyor. İşletmenize dair bilgileri, fotoğrafları ve isterseniz menünüzü de sürekli güncel tutarak bu aplikasyon üzerinden daha çok müşteri kazanabilirsiniz. Üstelik Yelp’in işletme sahipleri için ayrı (Yelp Biz) müşteriler için ayrı (Yelp) olan uygulamaları sayesinde aplikasyonu çok daha verimli kullanabilirsiniz. 

 

 

 

2.     Open Table

Müşterilerin sadece iyi bir restaurant bulmak için değil, aynı zamanda orada rezervasyon yapabilmek için de kullandığı bir aplikasyon Open Table. Başka bir deyişle, hem yeni müşteriler kazanabilir, hem de rezervasyon için telefon veya emaillerle ilgilenmek zorunda kalacağınız zamanları başka işlerle değerlendirebilirsiniz.








 

 

3.     Tasteful

Sağlıklı yemek ve yaşam teması üzerine hazırlanmış bir aplikasyon olan Tasteful’u da bu alanda iddialı olan restaurant ve cafeler kullanabilir. Menünüzün tamamını, sadece diyet ürünlerini veya sağlıklı yaşam temasına uygun olan yemeklerden oluşan menüyü aplikasyona yükleyerek tercihleri bu yönde olan müşterileri kazanabilirsiniz.




 

 

 

4.     Zomato Business

Zomato da bir diğer restaurant ve cafe bulma aplikasyonu. Başka bir deyişle sizler için yeni müşteriler edinme platformu. İşletme sahipleri için Zomato Business adında ayrı bir uygulaması olan platformu kullanarak restaurantınızın adını duyurmak, müşteri yorumlarına cevap vermek gibi işlerin yanısıra diğer günlük aktivitelerinizi de bu aplikasyon ile yönetebilirsiniz.



 

 

5.     Dozmia for Business

İşletmenizde müşterilerinize sunacağınız yemek servisi sırasında arka planda herhangi bir müzik çalabilirsiniz tabii ki. Ancak Dozmia for Business ile bunu çok daha profesyonel bir şekilde yapmanız da mümkün.











 

 

6.     BlueCart

Tedarikçilerinizle daha verimli bir alış veriş yapabilmeniz için hazırlanmış olan BlueCart ile tüm siparişlerinizi yönetebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

7.     Hootsuite

Hem müşterilerinizle iki yönlü iletişimde kalarak onları dinlemek, hem yeni müşteriler edinmek için facebook, instgram, twitter gibi sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmak istiyorsunuz, tebrikler. Ama bunun için biraz fazla zaman harcıyor olabilir misiniz? Üstelik bir önceki yazıda da verimlilikten bahsetmiştik. Hootsuite ile tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir uygulamadan kontrol ederek zamandan kazanabilir ve değerli zamanınızı diğer işlerinize ayırabilirsiniz.




 

 

 

8.     Freshbooks Classics ve Freshbook Cloud Accounting

Eğer 10-12 kişiden fazla çalışan istihdam eden bir firmaysanız mutlaka bunlar içinde muhasebe ile ilgilenen bir çalışanınız vardır. Daha küçük işletmelerin muhasebecisi ise Freshbooks. Bu aplikasyon ile tüm defterlerinizi tutabilir, gelir – gider dengenizi kontrol altına alabilir, hatta fatura da kesebilirsiniz. İsterseniz Defter, Money Pro gibi benzer Türkçe uygulamaları da kullanabilirsiniz.





 

 

9.     When I Work – Vardiya Takip Uygulaması

Çalışanlarınızın vardiya ve çalışma saatlerini ayarlamak kolay bir iş. Ancak bunu paylaşmak, yeri geldiğinde revizyon ve düzeltmeler yapmak, üstelik tüm bunların uygulanmasını takip etmek de oldukça zaman alıcı. Sadece When I Work değil benzeri Deputy, When To Work, hatta restaurantlara özel 7Shifts gibi uygulamaları kullanarak bu işi mümkün olduğunca kısa sürede ve doğru bir şekilde yapabilirsiniz.





 

 

10.                        Wunderlist

Hepimiz planlı ve sistemli çalışabilmek adına to-do-list dediğimiz “yapılacak işler” listesi hazırlıyoruz. Kimimiz kağıda, kimimiz bilgisayara yazarken bazılarımız da bunu aklından yapıyor. Sonra da bunları ekip arkadaşlarımızla, çalışanlarımızla paylaşmak ve görevlendirmek için zaman harcıyoruz. Wunderlist ile hazırladığınız yapılacak işler listelerini yönetebilir, düzenli olarak çalışanlarınızla paylaşabilir ve zaman kaybının önüne geçebilirsiniz. 

 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha