KÜÇÜK OTEL VE PANSİYON İŞLETMECİLERİ İÇİN FAYDALI 8 MOBİL UYGULAMA

Yazar: Isil Arikan ,
Aralık 20, 2017
KÜÇÜK OTEL VE PANSİYON İŞLETMECİLERİ İÇİN FAYDALI 8 MOBİL UYGULAMA


Yayınlanan bir önceki Restaurant ve Cade İşletmecileri İçin Kullanışlı 1o Mobil Uygulama yazısında restaurant ve cafe işletmecileri için faydalı olacak uygulamalardan bahsetmiştik. O uygulamaların bir kısmı hemen her sektöre adapte edilebilse de otel ve pansiyonlar özelinde de kullanılabilecek uygulamalar ve internet sitelerinden de bahsetmek gerekli oldu. Booking.com, agoda, airbnb, expedia, hotels gibi yaygın uygulamalardan zaten haberdarsınızdır. Rakiplerinizin bir adım önüne geçebilmeniz için benzer uygulamalardan da bahsedeceğiz ancak yazıda işinizin farklı alanlarında kullanabileceğiniz uygulamalar da yer alacak.

 

1.     Online Rezervasyon Siteleri

Hepsinden tek tek bahsetmek istesek bu yazıyı sadece rezervasyon sitelerine ayırmamız gerekebilir. En azından aralarında belki duymadıklarınız, üye olmadıklarınız olabilir diye liste halinde online rezervasyon sitelerinin isimlerini verelim ve bu sitelerden gelebilecek taleplerle müşteri potansiyelinizi arttırmanıza yardımcı olalım. 

Tingo.com, reallylatebooking.com, hoteltonight.com, Hostel Hero ve Hostel World, roomertravel.com, Tourismart, Roombler, Nano Hotel Booking online rezervasyon sitelerinden bazıları. Farklı fiyat segmentleri için farklı uygulamaları kullanarak bu sitelerden işletmenize talep yaratabilirsiniz.
 

 

2.     Alice Guest, Alice Staff ve Alice Concierge Uygulamaları

Alice uygulamalarıyla hem müşterilerinizle anlık iletişime geçebilir, hem çalışanlarınızla ve çalışanlarınızın birbiriyle iletişimde kalmalarını sağlayabilirsiniz. Rezervasyonlar, karşılama ve nakil işleri, uyandırma servisleri, ekip içinde görev paylaşımı, yapılan işlerin takibi gibi otel ve pansiyon işletmeciliğiyle ilgili tüm diğer detaylar da aplikasyon üzerinden yönetilebilir. Misafirlerinizin de kullanımına açık olan bu uygulama sayesinde şikayetleri, memnuniyet duydukları hizmetleriniz veya taleplerinden anında haberdar olarak çözüm üretebilirsiniz.







 

3.     Square POS Sistemleri

POS Sistemleri arasında en verimlilerinden biri olan Square uygulaması ile herhangi bir rezervasyon sitesi üzerinden değil direkt gelen müşterilerinizin ödemelerini alabilir ve tüm finansal işlemleri yönetebilirsiniz. Bunun için internete bağlı olmanıza da gerek yok. Square kullanarak kart okuyucuyu telefon veya tabletinize bağlamanız yeterli. Fatura göndermek için de email veya sms yollarını tercih edebilirsiniz.




 

 

4.     Buffer

Bir diğer sosyal medya yöneticisi de Buffer. Bu uygulama ile facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya hesaplarıyla tek tek uğraşmanıza gerek kalmıyor, hepsini birden tek yerden yönetebiliyorsunuz.






 

 

5.     Splice

Hemen hemen tüm rezervasyon sitelerinde ve varsa kendi websitenizde otelinize ait fotoğrafları paylaşıyorsunuzdur. Ancak bunu video şeklinde yaparak müşterilerinize daha iyi bir görsel sunum hazırlayıp rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz. Splice da profesyonel videolar hazırlamanıza yardımcı olacak ücretsiz bir uygulama. Aynı işi yapabilecek Muzishot, Video Cut, Lumyer gibi başka uygulamalar da olduğunu hatırlatalım.



  

 

6.     Wave

Muhasebe ve finansal kayıtlarınızı tutmanıza, fatura kesmenize yarayan bir uygulama olan Wave otelcilik sektöründe son derece yaygın bir şekilde kullanılıyor. Benzeri diğer uygulamaları da tercih edebileceğiniz gibi Wave ile harcamalarınızı, gelirlerinizi, personel giderlerinizi, nakit akışınızı yönetebilirsiniz.




 

 

7.     Woopra

Bu uygulama oteline ait websitesi olan işletmeciler için. Websiteniz yoksa da mutlaka edinmelisiniz. Woopra ile ziyaretçilerin websitenizdeki tüm hareketlerini takip edebilir, anlık raporlar alabilir, sitenizi ziyaret edenlerin müşteri deneyimini iyileştirerek bunu daha fazla oda satışına çevirebilirsiniz.



 

 

8.     Survey Monkey

Anket platformları arasında en bilinenlerden biri olan Survey Monkey’i siz de müşteri memnuniyetinizi arttırmak için kullanabilirsiniz. İstediğiniz hemen her konuda anket oluşturarak müşterilerinize fikirlerini sorup işletmenizi daha fazla kişi tarafından daha sık tercih edilebilecek şekilde iyileştirebilirsiniz. Hatta sadece müşteriler için düşünmezseniz eğer, çalışanlarınızın da şikayet ve memnuniyetlerini öğrenmek adına anketler düzenleyebilirsiniz. 

 

 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha