Gübre Serpme Makinesi Satın Alma Rehberi

Yazar: Isil Arikan ,
Ocak 17, 2018
Gübre Serpme Makinesi Satın Alma Rehberi


Fiyatimbu.com olarak ürün gamımız içerisinde olsun veya olmasın sizlere her türlü dayanıklı tüketim malları hakkında satın alma rehberi hazırlayarak alış verişlerinizde yardımcı olmak, eğer tanımadığınız bir ürün grubuysa o ürünlere ait temel özelliklerden bahsetmek ve doğru ürünü en uygun fiyatla alabilmeniz için dikkat etmeniz gereken kriterler hakkında bilgi vermek misyonunu taşıyoruz. Belli başlı tarım aletleri de bu kapsama giriyor. O yüzden bu yazının konusu da gübre serpme makinesi ve satın alma rehberi.

Manuel depolardan (tanklardan) işlevsel makinelere kadar çok geniş bir yelpazede bulunan, bireysel ve kurumsal anlamda kullanımı en yaygın tarım aletlerinden biri olan bu aletler 1000 TL’den başlıyor ve binlerce liraya kadar çıkıyor dedikten sonra isterseniz kısaca gübre serpme makinesi özelliklerinden bahsederek başlayalım.   

 

Gübre Serpme Makinesi Çeşitleri

Her büyüklükte bahçe veya tarla için gübre serpme işlemini kolaylaştıracak ve hızlandıracak şekilde tasarlanmış, gübrenin beslendiği bir tank ve dağıtma işlevi gören parçalardan oluşan aletlere gübre serpme makinesi deniliyor. Temelde de 3 farklı tipi var.

Yaymalı (Döner, Diskli) Gübre Serpme Makineleri: Besleme haznesindeki gübrenin döner bir diskin savurmasıyla serpme yapan aletlerdir. Kullanımı ve kolay olan bu makineler orta veya büyük ölçekte alanlar için ideldir. Çünkü bir merkezden gübreyi etrafa yayarak (yaklaşık 2,5 metreye kadar) serperler, dolayısıyla tüm bahçeyi dolaşmaya gerek yoktur.

Damlamalı Gübre Serpme Makineleri: Gübrenin düzgün sıralar halinde parça parça serpildiği aletlerdir. Çok daha kolay kontrol edilebilen bu aletler küçük ve orta ölçekli alanlarda kullanıma uygundur çünkü maksimum serpme alanı en fazla besleme haznesinin genişliği kadar olduğu için tüm alanı dolaşarak gübre serpmek gerekir.

El Tipi Kranklı Gübre Serpme Aleti: Çok küçük alanlarda kullanılabilen bu aletler küçük bir hazneden gübrenin yakın mesafeye serpilmesini sağlarlar.

 

Gübre Serpme Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

Bir veya birkaç adet gübre serpme makinesi almak istediğinizde bakılması gereken kriterler aslında diğer makinelere göre çok daha sade.

-          Gübreleyeceğiniz alanın büyüklüğü,

-          Alandaki ağaç ve çalı miktarı,

-          Herhangi bir noktada hassas bir gübreleme gerekip gerekmediği,

-          Gübreleme için çok ya da az zamanınızın olması

dikkat edilmesi gereken kriterlerden. Bu doğrultuda;

-          Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve bahçeniz de küçükse ideal olan el tipi kranklı aletlerken,

-          Bahçeniz orta veya büyük ölçekteyse Diskli veya Damlamalı gübre serpme makinesi (her ikisi de tekerlekli),

-          Orta ya da büyük ölçekte bahçede çok fazla ağaç veya çalı varsa Damlamalı gübre serpme makinesi, geniş ve düzlük bir bahçeyse Diskli gübre serpme makinesi

sizin için idealdir.

 

Gübre Serpme Makinesi Önerileri

Gübre serpme makineleri olarak yurt dışından ithal edilen Lesco, Landforce, Scotts, Brinly, Rauch, Agri-Fab gibi markaları tercih edebileceğiniz gibi yerli üretim Fimaks, Asil Tarım, Anıl Yatağanlı, EYS, Özduman, Akçifçi, GMS Gençler gibi üreticiler arasından da seçim yapabilirsiniz.

500 -800 litre hazneli, tek diskli modeller 1000 – 2000 TL arasında değişirken,

Daha büyük hazneli ve çift diskli modeller 2000 TL’den başlıyor.

 

Gübre Serpme Makinesi Kullanırken

Makinenizi yüksek performansta sorunsuz kullanabilmek için dikkat edilmesi gerekenler ise;

-          Üreticinin talimatlarına göre gübre serpme aletini kalibre etmeli,

-          Tarif edilen şekilde serpme işlemini yapmalı,

-          Her kullanımdan sonra makineyi temizlemeli,

-          Toz üretip yayma potansiyelinden dolayı parçaları düzenli yağlamalı,

 Gübre serpme sırasında yavaş hareket etmelisiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha