ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE SATIN ALMA REHBERİ

Yazar: Isil Arikan ,
Ekim 21, 2017
ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE SATIN ALMA REHBERİ


Her türlü işyeri ve evlerde kullanılan elektrikli aletlerini sizlere detaylı olarak tanıttığımız yazılarımıza bugün bir temizlik ekipmanı ile devam edelim.  Otel, pansiyon, yurt, restaurant, cafe veya evlerde temizlik işinin en önemli oyucusu Elektrikli Süpürge satın almak istiyorsanız bu yazıyı okumadan hangi modeli alacağınıza karar vermeyin. 

 

Bu konuyu incelemeye farklı tiplerden başlamamız en iyisi.

 

Elektrikli Süpürge Tipleri 

Dikey Elektrikli Süpürge: Türkiye’de 20-25 yıl öncesine kadar ev tipi kullanımda en çok tercih edilen model olan dikey elektrikli süpürgeler yumuşak ve sert tüm zeminlerdeki tozu ve kiri alır. Aslında kanepe altı gibi küçük alanlara girmemesi sıkıntı yaratsa da ek paraçalar sayesinde bu sorun da aşılmıştır.  

Sakıncası ise, sert zeminlerde çizik veya izler bırakabilir. Bunun önüne geçmek için bazı markalar fırçalama aparatı da eklerler bu tarz elektrikli süpürgelere. 

Cihaz tek parçadır ve kirin toplandığı torba da bu tek parça içerisinde yer alır. 

 

Caniseter Elektrikli Süpürge: Günümüzde en popüler olan elektrikli süpürge tipidir. Toz ve kirin toplandığı torba ve motorun bulunduğu, tekerlekli bir parça ile vakumun yapıldığı dikey bir hortumdan oluşur. Fırça yardımıyla yerden veya halıdan toz ve kir kaldırıldıktan sonra vakumla alınır.

Çoğu modelde kirin toplantığı torba vardır ancak torbasız modeller de bulunabilir ve böylece kullanım sırasında sık sık torba alma maliyetinden kurtulabilirsiniz. 

Daha çok sert veya serte yakın yüzeylerde verimli olan bu modeller, hortumunun hafifliğinden dolayı, dışarıda da, örneğin araba yıkamada kullanılabilir.  

 

El Süpürgesi: En küçük ve en hafif elektrikli süpürge tipidir. Aslında çoğunlukla şarj edilerek çalıştırıldığı için kullanım sırasında ortalıkta dolaşan kablolar da olmaz. Motor gücü diğer tipler kadar yüksek olmadığı için dolap içi, araba içi, küçük yüzeyler gibi yerlerde kullanılması uygundur. 

 

Robot Temizleyiciler: Hiç el değmeden temizlik yapmanın tek yolu. Bu tarz elektrikli süpürgeler programlanarak sensorler yardımıyla yerdeki tozu ve kiri kendisi arar ve vakumlar. Sık sık temizlik yapmanın gerektiği ancak bunun için çok zamanı olmayan (çocuk veya evcil hayvan sahibi) kişiler tarafından tercih edilmelidir.
  

 

Merkezi Temizleyiciler: Canister modellere benzer ancak bu tip elektrikli süpürgelerde hortumla beraber taşınan ek bir aparat yoktur. Onun yerinde hortum, mekandaki daha önceden belirlenmiş yerlere bağlanır ve tüm kir bu bağlantı yoluyla tek bir merkezde toplanır. Kurulumu için de profestonel yardım almak gereklidir. 

Tüm bunlardan dolayı ev tipi kullanım için uygun olmayan merkezi temizleyiciler, daha çok otel, yurt gibi yerlerde avantajlıdır.


 

 

Diğer Elektrikli Süpürge Tipleri

Buharlı Temizleyiciler: Aslında bu cihazların süpürme değil de silme işlemi yaptığını söylesek daha doğru olur. Çok yüksek sıcaklıkta buhar püskürterek lekeleri söken ve mikropları öldüren çalışma mekanizması sayesinde temizlik sağlar. Zaten süpürme yerine silme dememizin sebebi de bu. Diğer modellere göre nispeten yeni bir teknoloji olması sebebiyle hala daha verimli olup olmadığı tartışmalıdır. 

 

Halı Yıkama Makineleri: Su ve deterjan kullanarak halı yüzeyleri temizleyen makinelerdir. Maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle çok fazla halı içeren işletmelerde tercih edilmelidir. Ev tipi kullanım için biraz masraflı bir seçenektir. 

 

Pencere Temizleyicileri: Aslında el süpürgelerinden farkı yoktur. Hafif, şarj edilebilir ve taşınabilir bu temizleyiciler pencere, cam yüzeylerdeki kiri almasının yanında fazla suyu ve nemi de çeker böylece lekesiz bir görünüm elde edilir. 

 

Elektrikli Süpürge Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Torbalı veya Torbasız Modeller: Torbalı modellerin en önemli avantajı astımı, allerjisi olan kullanıcıların tozla temasını engellemesidir. Bu açıdan daha sağlıklı bir seçim olmasının yanında kapasitesi de torbasız modellere göre daha yüksektir. Öte yandan belirli aralıklarla torba satın almak ek bir kullanım maliyeti doğurur ve bu maliyetin olmaması Torbasız modellerin avantajıdır. Bu modellerde ise cihazın içini açarak temizlemek, filtresini yıkamak daha sağlıksız bir kullanım sunar.  

Kordon Boyu: Elektrikli süpürgenin kordon boyunun uzun olması daha büyük bir alanı tek seferde temizleme avantajı sağlar ve zamandan kazandırır. 

Filtreler: Özellikle alerji veya astım sebebiyle filtre çok önemlidir. Elektrikli süpürgelerde kullanılan HEPA filtreler en küçük kir parçacıklarını bile tutar. Bir diğer seçenek olan Karbon Filtreler ise kokuyu da emdiği için evcil hayvan bulunan mekanlarda çok daha uygundur. 

Kapasite: 1 litreden 7-8 litreye kadar değişen farklı modeller mevcuttur. Kapasitenin yüksek olması zamandan kazanmanızı sağlarken, torbalı modellerde daha seyrek torba değiştirilmesini sağlar. Ancak yüksek kapasiteli modeller daha hacimlidir ve manevra kabiliyeti düşüktür.  

Elektrik Tüketimi: Enerji tüketimi düşük olan modelleri tercih etmeniz ilk başta daha pahalı bir seçim gibi görünse de, kullanım sırasında tasarruf edeceğiniz elektrik tüketimiyle bu farkı kapatabilirsiniz. 

Gürültü Seviyesi: Enerji etiketlerinde her modelin gürültü seviyesi de belirtilir. Bu sebeple seçiminizi yaparken desibel seviyesi düşük olan modelleri tercih etmeniz daha sessiz bir elektrikli süpürge almanıza yardımcı olur. 

 

Fiyatimbu ürün gamında yer alan elektrikli süpürge modellerini görmek için tıklayın, veya bize ilgilendiğiniz modelleri bildirin, sizin için pazarlık edelim.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha