DSLR Fotoğraf Makinesi

Yazar: Caner ,
Temmuz 28, 2016
DSLR Fotoğraf Makinesi

DSLR Fotoğraf Makinesi

Digital Single Reflex Camera kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş DSLR fotoğraf makinesi, tam olarak Türkçe anlamını karşılamasa da lensi değiştirilebilen fotoğraf makinesi anlamına geliyor. Bu makineler fotoğrafı analog film yerine bir sensör aracılığı ile oluşturuyor. DSLR fotoğraf makinesi, fotoğrafçılığa yeni başlayacak olanlar ya da hobi olarak fotoğraflar çekmek isteyenler için önerilen modellerin başında geliyor.

Fotoğraf makinesi alırken neleri göz önünde bulundurmalısınız?

DSLR fotoğraf makinesi alırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Öncelikle fotoğraf makinesini profesyonel olarak mı yoksa sadece hobi amaçlı mı kullanacağınıza karar vermelisiniz. Bu kararı verdikten sonra önünüze çıkan yüzlerce seçenek arasından tercih yapmanızı kolaylaştırmak için kendinize bir bütçe belirlemelisiniz. Bundan sonra makinelerin teknik özelliklerini araştırmaya başlamalısınız. Satın alacağınız makineye karar vermeden sensörün yakalayabileceği piksel sayısını yani optik çözünürlüğü göz önünde bulundurmalısınız. Fotoğrafın kalitesini belirleyen en önemli faktör optik lensin kalitesidir yani makineyi almadan önce dikkat etmeniz gereken megapikseli değil, optik lensin kalitesidir. Ayrıca makinenin hafızası ve pil ömrü de dikkat etmeniz gereken noktalardan. Yüksek hafıza makineniz içinde daha çok görüntü barındırmanızı sağlar. Şarj edilebilme özelliğine sahip piller ile çalışan makineler sizin için daha avantajlıdır.

SLR ve DSLR makineler arasındaki farklar

SLR makineler görüntüyü film üzerine algılarken, DSLR fotoğraf makineleri CCD veya CMOS sensör üzerine algılıyor. Ayrıca DSLR makineler ile görüntüleri anlık olarak izleme ve silme şansına sahip oluyorsunuz. Bu iki tip makineyi birbirinden ayıran bir diğer özellik ise DSLR makineler ile çekilen fotoğraflar üzerinde oynama şansına sahip olmanız. İster çekim sonrası makinede isterseniz de fotoğraflarınızı bilgisayara aktardıktan sonra fotoğraf üzerinden istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Ancak SLR makineler de fotoğraf üzerinde oynamalar yapmanız için farklı karanlık oda tekniklerinin bilgilerine sahip olmanız gerekir.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha