Aradığınız ürün için en uygun fiyatı bulma yöntemleri

Yazar: Murat ,
Haziran 25, 2015

Ne yazık ki hepimiz herhangi bir ihtiyacımızı tedarik edeceğimiz zaman en yakın mağazaya gidip etikete bakmadan alıp çıkacak kadar zengin ya da rahat değiliz. Hem neden daha uygunu varken fazladan para ödeyelim ki. İnternet siteleri uygun fiyata alma ve fiyat araştırma konusunda çok avantaj sunmakta ancak internet siteleri arasındaki fiyat farkları iki katına kadar çıkabilmekte.

Bu yazımızda aradığınız ürünle ilgili en uygun fiyatı bulmanızda size yardımcı olmaya çalışacağız. En azından dikkat etmeniz gereken bazı hususlar konusunda belki bir fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir.

1- Arama Motorlarındaki Linkleri Tarayın;

Bu madde biraz değişik gelebilir ama aradığınız ürünle ilgili sadece arama motorunda arama yapıp ilk linke tıklamak bazen aradığınız ürünün fiyatı konusunda sizi yanıltabilir. Bu yöntem belki uygun fiyat bulmada biraz doğru bir yöntem ancak en azından aradığınız ürünle ilgili size ortalama bir fiyat fikri verecektir. Ürününüzü marka model kod detaylarıyla birlikte aratın.

Aramayı yaptıktan sonra çıkan linkleri yeni sekmelerde açarak siteler arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Eğer bir sitenin tek pazarlama kaynağı arama motoru optimizasyon bilgisiyse ve fiyatları uygunsa aramalarda 1 ya da 2. sayfada yerini almış olabilir. Bu da diğer pazarlama kanallarından ulaşamayacağınız bir ürüne ve fiyata denk gelme ihtimali demek. Farklı arama motorlarında bu yöntemi denemeniz şansını artıracaktır.

2-Karşılaştırma Sitelerini Kullanın;

Bu süreçte size en çok yardımcı olacak seçeneklerden biri de karşılaştırma sitelerini kullanmak olacaktır. Karşılaştırma siteleri, aradığınız ürünle ilgili çeşitli siteleri tarayarak size en uygun fiyatı çıkartır. Bu açıdan sizin işinizi en kolaylaştıran yöntemdir de diyebiliriz. Bunlar dışında arama motorlarında da ürünü arattığınızda çeşitli reklamlarla size ürün ve fiyat çıkacaktır. Önceki maddede belirtilen yöntemi uygularken onlar da gözünüze çarpacaktır zaten.

UYARI ! Eğer en uygun fiyat hiç duymadığınız bir siteye aitse siteyi çeşitli forumlar, sosyal medya ve sözlüklerde aratarak araştırmayı ihmal etmeyin. Çünkü internet dolandırıcılığı sadece ikinci el satış siteleri üzerinden değil bu tip profesyonelce hazırlanmış siteler üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

3) Kampanyaları Kontrol Edin;

Zaman zaman, özellikle büyük ticaret sitelerin, özelliklede büyük sitelerin ana sayfa ve yan sütunlarındaki janjanlı panoları kontrol edin. Site en uygun fiyata sahip olmasa bile kartınıza yansıyacak puan veya sitenin size verdiği hediye çeki, bir sonraki alışverişiniz için size ürünü uyguna almaktan daha fazla avantaj sağlayabilir. O yüzden çoğumuzun pek dikkat etmeyip bu mecralara dikkat etmekte fayda var.

Unutmayın, ticaret siteleri bir kampanya çok çok avantajlıysa bile, zararları çok olacaksa bile az kişi faydalansın istemezler. Ürünü onlardan almanızı isterler. Çünkü bu sonraki alışverişinizde o sitenin elinde bilgileriniz olması demek ve sonraki alışverişinizi yine o siteden yapma ihtimalinizin olması demek.

Umarım bu yazımızda size bu konuda yardımcı olabilmişizdir. "Eğer sizin bildiğini ve bizim atladığımız bir nokta varsa bize yorumlarda belirtebilirsiniz."


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha