Keyifli ve şık sofralar hazırlamak için öneriler

Yazar: Caner ,
Haziran 06, 2016
Keyifli ve şık sofralar hazırlamak için öneriler

Keyifli ve şık sofralar hazırlamak için öneriler

Keyifli ve şık sofra önerileri ile sadece yemek yenen değil, keyifli sohbetler yapılan ve tüm ailenin buluşma noktası olan şık sofralar yaratın, hem misafirlerinizi etkileyin hem de hoş zaman geçirmenin tadını çıkarın.

Misafirleriniz için özel sofra hazırlama önerileri

Mutfağınızda ya da misafirlerinizi ağırlayacağınız diğer alanlarda teknolojiden yardım alın. Bütçenize uygun seçtiğiniz en iyi televizyon ile misafirlerinize arka fon müzikleri ya da siz hazırlıklarınızı tamamlarken izleyebileceği eğlenceli programlar sunun. Soflarınızın mevsim ne olursa olsun canlı görünmesini sağlayın ve bunun için iştah açıcı özelliği ile bilinen kırmızı gibi parlak renklerden yardım alın. Örneğin masa örtünüzü ya da Amerikan servislerinizi bu renklerde seçin. Peçetelerinizi ise önceden hazırladığınız küçük karton rulolara ya da ince yüzüklere koyun ve tabaklarınızın kenarında hoş bir görünüm yaratmalarını sağlayın. Limonata gibi serin içecekleriniz ya da ev yapımı çilek suyu gibi meyve sularınız için şeffaf bardaklar ya da kavanozlar tercih edin ve masanın doğal renkliliğini arttırın, pipetler ile de daha şirin bir görünüm kazanın. Hatta daha renkli görünümler için bardak yerine kavanozlar tercih edin ve bu kavanozların kenarlarına küçük kurdeleler bağlayın.

Romantik akşamlar için sofra önerileri

Baş başa romantik bir yemek için sofra hazırlamak sadece küçük detaylarla sandığınızdan kolaydır. Düz renklerde dikkat dağıtmayan masa örtüleri seçin ve bu kumaş örtüleri fon olarak kullanıp üzerine danteller ile romantik hava katın. Masanızda mutlaka taze çiçekler ve kokulu mumlar bulundurun. Servis için büyük tabaklar ancak minik porsiyonlar ve bol seçenek kullanın, çeşitlilik iştah açıcı olacaktır. İçecekleriniz ne olursa olsun sofrada kadehler bulundurun ve bu kadehlerin etrafını inciler ya da doğal taşlarla süsleyerek sofrayı canlandırın.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha