YENİ EVLENECEKLERE 10 BEYAZ EŞYA TAVSİYESİ

Yazar: Elif ,
Ocak 10, 2015

YENİ EVLENECEKLERE 10 BEYAZ EŞYA TAVSİYESİ
Yüzükler takılıp mutlu anlar paylaşıldıktan sonra evlilik için tatlı telaşlar başlıyor. Hayat arkadaşınız ile paylaşacağınız evin parçalarını tamamlayacaksınız. Bu yeni düzenin en önemli kısmından birisi de evde büyük islerin üstesinden gelecek olan beyaz eşya ürünleri olacaktır. Bizim de bu alışveriş için bazi önerilerimiz var.

  1. Her şeyi düğün tarihine sıkıştırmak yerine erken davranıp birkaç ay hatta bir yıl öncesinden beyaz eşya alışverişinizi yapın (güvendiğiniz mağazalardan, ileri teslim almak şartıyla)
  2. Erken aldığınız beyaz eşya ürünlerinin model ağacını takip edin, teslim alırken güncel modeli isteyin
  3. Bu tür bir alışverişte mutlaka sözleşmeniz elinizde olsun, ödeme belgelerini isteyin. Ürünleri fark ödeyerek ya da fark alarak değiştirebileceğinizi mutlaka sözleşmeye yazdırın. Örneğin solo fırın aldınız ancak oturacağınız ev ankastre… Değiştirmeniz gerekir.
  4. Bütçeye göre öncelik dört büyükler (buzdolabı, çamaşır makinesi , bulaşık makinesi, fırın) , küçükler (ütü, süpürge ve diğerleri) ve elektronik (tv, vs.) sıralamasında olmalı
  5. Televizyonunuzu teslim tarihine yakın bir tarihte satın alın çünkü teknolojik ürünler hızlı değişim gösterir ve çoğunlukla muadil ürün yerini doldurmak. Bir fiyat kaybına uğramayın.
  6. Renk düzeni tek olsun, mesela soğutucu beyazsa bulaşık makinesi gri olmasın. Eğer çamaşır makinenizi farklı bir yerde kullanacaksanız beyaz da düşünebilirsiniz.
  7. Hiçbir ürünü “zaten iki kişiyiz canim” mantığı ile almayın! Mutlaka ileride ailenin büyüyeceğini hesap edin, büyümese bile size en iyi hizmeti verecek ürünleri seçmeniz gerekir. Ancak ekonomiyi de hesaba katmakta fayda var. Elektrik ve su tasarrufunuz için evinizde yaşayacak kişi sayısı uzun süre için belli ise ona göre hareket edebilirsiniz.
  8. Yerleşeceğiniz ev belli olmadan ısıtma soğutma sistemlerinde tercih yapmayın.
  9. Markaları iyi araştırın ve çoğunluğunu ayni markadan tercih etmeye gayret gösterin. Aldığınız veya alacağınız eşyaların teknik özelliklerini, çalışma mantıklarını mutlaka gözden geçirin. Örneğin indüksiyon elektrikli ocaklar çelik tencere dışında hiçbir tencere ile çalışmaz.
  10. “Küçükler düğünde hediye gelir” sözünü kulak arkasına alin ve küçük ev aletlerini de düğünden önce alin. Özellikle de ütü ve süpürgeniz istediğiniz marka ve model olsun!


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha