Hobi Amaçlı 3D Printer / 3D Yazıcı Kullananlara 5 Öneri

Yazar: Isil Arikan ,
Kasım 14, 2017
Hobi Amaçlı 3D Printer / 3D Yazıcı Kullananlara 5 Öneri


3D Printer / 3D Yazıcı cihazların farklı alanlarda kullanımlarından uzun uzun bahsettik. Hemen hemen hiç değinmediğimiz tek alan ise hobi amacıyla 3D yazıcı satın alarak bu işi geliştirenlerin dünyası. Belki siz de onlardan birisiniz. 3D printer satın aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz ancak ilk denemeleri yaptıktan sonra, eğer herhangi bir ürün yazdırmaya ihtiyacınız da yoksa “sonrasında bu cihazla ne yapacağım?” diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte bu yazıda da boş zamanlarında 3D yazıcı ile ürün yazdırarak online veya bazı mağazalarda satmayı düşünenler için verebileceğimiz fikirler var. Bir yandan profesyonel kariyerinize devam ederken diğer yandan da hem eğlenceli hem de gelir getiren bir hobi sahibi olmanın, hatta odaklanırsanız önemli miktarlarda para da kazanmanın birkaç farklı yolu. 

Aşağıda bahsettiğimiz ürün gruplarına ait ürünleri yazdırarak kendi koleksiyonunuzu oluşturabilir, tüketicilere online ulaşabilir veya daha ciddi ilgilenirseniz belirli mağazalarda satılmasını sağlayabilirsiniz.   

 

3D Printed Takı

Yüzük, kolye, bilezik, küpe gibi takıları yazdırarak son derece uygun fiyatlara mal edip satabilirsiniz. Artık 3D yazıcı cihazlarla metalden seramiğe kadar çok farklı materyallerin kullanılması sebebiyle hem şekil hem de malzeme açısından zengin bir koleksiyon oluşturmak mümkün. 

En önemli zorluğu; yaratıcılık gerektirmesi. Eğer herhangi bir yerde görüğünüz bir takıyı kopyalayıp satmayı düşünmüyorsanız (ki düşünmemelisiniz) moda alanında yetenekli ve yaratıcılığı yüksek bir insan olmanız bu alanda rakiplerden sıyrılmanızı sağlayacaktır.  

Kolaylığı; pazar hacmi bu listede verdiğimiz diğer tüm ürün gruplarından daha büyük, dolayısıyla müşteriye ulaşması en kolay ürün grubu diyebiliriz. 

 

3D Printed Oyuncak ve Minyatürler 

Her türlü oyuncağı veya objeyi 3D yazıcı ile minyatür boyutlarda yazdırıp satmak da bir seçenek. Özellikle bu tarz ürünlerin tutkunları için çok da eğlenceli. 

En önemli zorluğu; pazar hacmi diğer ürünlere göre çok daha düşük, daha çok belirli çizgi karakterlere veya oyuncaklara ilgi duyanların satın alabileceği bir ürün grubu. Bu sebeple satış fiyatı açısından da zorlayıcı olacaktır. 

Kolaylığı; yaratıcılığa en az ihtiyaç duyulan ürün gamı olması. Gördüğünüz herhangi bir büyük ürünü, oyuncağı veya anime karakteri yazdırabilirsiniz. 

 

3D Printed Pasta

Butik pastacılığın da yükselişe geçtiği son yıllarda kişiye özel pastaları veya sıradışı pasta tasarımlarını hızlı bir şekilde yazdırıp satarak zamandan kazanabilirsiniz. Büyük pastalar veya dilim pastalar, birbirinden şık ve lezzetli ürünleri gıda yazıcısı ile yazdırmak bu işi sevenler için hem eğlenceli bir hobi hem de kolay bir gelir kaynağı. 

En önemli zorluğu; fiyatları diğer 3D yazıcı cihazlara nazaran biraz daha yüksek olan gıda yazıcısı edinme zorunluluğu. 

Kolaylığı; Butik pastacılık sektörü hızla büyüyor ve tüketiciler her geçen gün bu alana ilgi gösteriyor. Öte yandan 3D printer ile pasta üretimi henüz ülkemizde yaygınlaşmadı -ki pastaları 3D printer ile yazdırmak manuel olarak yapmaktan çok daha hızlı- dolayısıyla rekabet (şimdilik) yok. 

 

3D Printed Kalıp

İsterseniz kek, pasta kalıbı, isterseniz mum kalıbı... Kalp, yıldız, çiçek, kelebek ve aklımıza şu anda gelemeyen binlerce çeşit kalıp. Herhangi bir sektörde kalıp olarak kullanılacak ürünleri yazdırarak hobinizi gelire çevirebilirsiniz. 

En önemli zorluğu; pazarlama diyebiliriz. Diğer seçeneklerde sadece bireysel tüketicilere ulaşmanız yeterliyken kalıp işinde bireysel müşteriler yanında kurumsal müşterilere de yönelmeniz gerekecektir. 

Kolaylığı; özel bir amaçla, sıradışı bir kalıp üretmiyorsanız eğer kullanacağınız malzeme plastik olacaktır. Tüm 3D printer materyalleri arasında en kolay bulunan ve maliyeti de en düşük olanı. Kalıpların –genellikle- daha az karmaşık modeller olması da göz önüne alınırsa burada bahsettiğimiz tüm seçenekler arasından en uygun maliyetlisidir diyebiliriz. 

 

3D Printed Süs Eşyaları 

Duvarları süsleyen tablolardan, seramik süs eşyalarına kadar son derece geniş bir yelpazede 3D printer ile yazdırılmış ürünler elde edebilir ve bunları satabilirsiniz. Özellikle dekorasyona ilgi duyanların seveceğini düşündüğümüz bir ürün gamı.

En önemli zorluğu; takıda da olduğu gibi yaratıcılık gerektirmesi. Dekorasyon ve mimariye ilgi duyan, farklı fikirleri estetik olarak yansıtabilen ve yaratıcı fikirleri olan kişiler için kolay olmakla birlikte herkese uygun olmayan bir ürün gamı. 

Kolaylığı; satış fiyatı politikasını istediğiniz gibi belirleyebilir, yazdırdığınız ürünlerin özgün olması doğrultusunda daha yüksek kâr marjı elde edebilirsiniz.


3D Printer / 3D Yazıcı dünyasına ait daha fazla bilgi için fiyatimbu blog sayfasındaki diğer yazılarımız: 

3D PRİNTER / 3D YAZICI DÜNYASINA GİRİŞ
EN YENİ 3D PRİNTER TEKNOLOJİLERİ VE YAZDIRMA MATERYALLERİ
3D PRİNTER / 3D YAZICI İÇİN YAZDIRMA MATERYALİ NASIL SEÇİLMELİ?
EN İYİ 10 3D MODEL PROGRAMI
3D PRİNTERINIZ İÇİN EN İYİ 5 SLİCER YAZILIMI
TIPTA 3D PRİNTER UYGULAMALARI
SANAT VE MİMARİDE 3D PRİNTER UYGULAMALARI
OTOMOTİVDE 3D PRİNTER UYGULAMALARI
GASTRONOMİDE 3D GIDA YAZICISI UYGULAMALARI
EĞİTİMDE 3D PRİNTER UYGULAMALARI
3D PRİNTER / 3D YAZICI İŞİNDEN PARA KAZANMANIN 5 YOLU
3D PRİNTER / 3D YAZICI TEKNOLOJİSİ HAYATI NASIL DEĞİŞTİRECEK?
2017’NİN EN İYİ 12 3D PRİNTER / 3D YAZICI MODELİ
3D PRİNTER / 3D YAZICI SATIN ALMAK MI, YAZDIRMA SERVİSİ ALMAK MI?
EN ÇOK TERCİH EDİLEN 5 3D YAZDIRMA / 3D PRİNTİNG SERVİSİ


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha