OFİS MASALARI SATIN ALMA REHBERİ

Yazar: Isil Arikan ,
Kasım 09, 2017
OFİS MASALARI SATIN ALMA REHBERİ


Çoğu kişi haftanın 45 saatini çalışma masalarında geçiriyor. Bu bilgiyi ofisler için verdik belki ancak okul, kurs gibi yerlerde de durum üç aşağı beş yukarı aynı. Öğretmenler, öğrenciler zamanının büyük çoğunu çalışma masalarında harcıyor. Bu kadar zamanımızın geçtiği ofis masaları da dolayısıyla rahat, fonksiyonel ve estetik olarak güzel görünümlü olmak durumunda. Pek çok insanın çalışırken bilgisayar, telefon, dökümanlarını koyduğu bu masaların tahmininizden daha kritik bir önemi var. 

Çalışanlar veya öğrencileriniz için doğru masayı seçerek verimliliklerini, motivasyonlarını arttırmak ve hem güzel hem de fonksiyonel bir çalışma ortamı sunmak mümkün. Peki sizin için doğru ofis masaları hangisi?

 

Ofis Masaları Tipleri

Dalga Şekilli Masalar: Bir tarafı laptop veya bilgisayar kullanımı için daha geniş olan, diğer tarafı ise daha dar ve yazı yazma, okuma işleri için ayrılmış masalardır. Çalışmak için geniş alana ihtiyaç duyanların tercihi olan bu tip ofis masaları, kullanım açısından verimli olsa da dar alanlarda sıkıntı yaratıyor. 

Kübik Masalar: Aslında “kübik” olarak isimlendirilse de köşe masaları da diyebiliriz. Hem çalışanlara geniş alan tanıması, hem de L şeklinde formuyla daha az alan kaplaması sebebiyle küçük alanda büyük verimlilik sağlayan masalardır. Bu masalar 4’lü veya resimdeki gibi 3’lü satın alınabileceği gibi, ihtiyacınıza göre tek veya 2 parçası ayrı olarak da alınabilir. 

 

Klasik Dikdörtgen Masalar: Dikdörtgen şeklindeki bu tip ofis masaları açık plan ofisler için de, kapalı ofisler için de idealdir. Fiyatı dalga şekilli masalara göre daha uygun olan klasik masalar son yıllarda teknolojinin ilerlemesi, artık çalışmak için daha az araç gereç, döküman ihtiyacı duyulması, bilgisayarların bile daha az yer kaplaması sebebiyle tekrar popülerleşmeye başlamıştır.
  

 

“U” Şekilli Masalar: Resimde görüldüğü gibi de kullanılabilir ancak tek bir kişinin kullanımı için fazla geniş olan bu masalar çok yer kapladığı için ancak okul veya kurslarda birden çok öğrencinin kullanması veya toplantı odası kullanımı amacıyla tercih edilebilir.

 

 

Ofis Masaları Malzemeleri

Masa fiyatlarını etkileyen en önemli kriter masanın şeklinden bile önce malzemesidir. Malzeme seçerken göz önüne alınması gereken kriterler ise dayanıklılık ve ağırlık olmalıdır. 

 

Ahşap veya Ahşap Kaplama Masalar: Çok eskiden ofislerde de ahşap masalar kullanılıyordu. Ancak hem fiyatlarının çok yüksek olması, hem de çok ağır olmaları sebebiyle yavaş yavaş kullanımdan kalkamaya başladı. Bu tip ofis masaları daha çok vintage görünümleri sebebiyle mimarlık ofisleri gibi, patron veya üst düzey yönetici ofisleri gibi estetiğin çok önemli olduğu yerler dışında bugün çok tercih edilmiyor. 

 

Çelik Masalar: Çok az bakım gerektirmesi ve resmi görüntüsü sebebiyle tercih edilen çelik ofis masaları maliyet olarak da uygundur. Farklı model ve renklerde üretilebilmesi sebebiyle herhangi bir dekorasyona da kolaylıkla uyum sağlanır. 

 

Lamine Masalar: İki veya daha fazla katlı materyalin birleştirilip sıkıştırılmasıyla sağlamlığı arttırılarak elde edilen lamine masalar, kişiselleştirilebilen parçaları (klavye çekmecesi, dosya bölümleri gibi) sayesinde son derece fonksiyoneldir de. 

 

Cam Masalar: Üst düzey şıklık sunan cam masalar, eğer pürüzsüz bir yüzeyi de varsa temizlik açısından çok sıkıntılı olabilir. Tabii ki camın kalınlığına da bağlı ancak genellikle havalı cam kullanılarak üretilen bu tarz ofis masaları sağlam ve güvenilirdir. 

 

Ofis Masaları Satın Alma Kriterleri

Büyüme Planları: Masalarla ilgili kriterlerden önce bakmanız gereken ilk şey kurumunuzu yakın gelecekte büyütme planınızın olup olmadığıdır. Eğer 2-3 yıl gibi bir süre içerisinde yeni elemanlar almayı, yeni ofisler açmayı planlıyorsanız adetsel olarak bugünkü ihtiyacınızdan daha fazla ofis masaları almalısınız. Adet gücünü kullanarak maliyeti de düşürmeniz ise başka bir avantaj. 

 

Masa Ömrü: Sadece masa ömrünü kriter alarak seçim yapmak biraz hatalı olur ancak bu da göz önünde bulundurmanız gereken kriterlerden biri. Tüm malzemeler için belki lamine masaların biraz daha dezavantajlı olduğu bu kriterde en uzun ömürlüleri şüphesiz ahşap veya cam masalardır. 

 

Rahatlık: Uzun saatlerin çalışarak, bir konuya konsantre olarak geçirildiği masaların ergonomik olması da gerekir. Dolayısıyla belki her tip masayı kısa sürelerde deneyerek son kararınızı vermelisiniz. 

 

Saklama – Kullanma Alanı: Aslında ofis tipi kullanımlarda her masa ile birlikte “keşon” da denilen tekerlekli, çekmeceli saklama üniteleri de alınır. Ancak sık sık kullanılan malzemeler ve dökümanlar için masaların üzerinde de saklama alanı olması gereklidir. Bazen masanın yeterince büyük olması bunu sağlarken, bazen de küçük katlar, çekmeceli alanlar da bu işlevi sağlayabilir.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha