İŞLETMENİZ İÇİN 6 ADIMDA SOĞUTUCU SATIN ALMA

Yazar: Isil Arikan ,
Mayıs 31, 2017
İŞLETMENİZ İÇİN 6 ADIMDA SOĞUTUCU SATIN ALMA


Bugün artık küçük veya büyük fark etmeksizin yemek sektöründeki tüm işletmelerin ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede ve kalitede buzdolabı ve derin dondurucu satın almak en önemli kararlardan biri. Sektördeki markalar ise bu açıdan son derece zengin alternatifler sunuyor. Saklanması gereken yiyeceklerin çeşidinden mutfağın kullanımına uygun boyut alternatiflerine kadar sonsuz farklı seçenek mevcut.

Ortada bu kadar seçenek olunca satın alma işleminin bu işin profesyonelleri için bile yorucu bir süreç haline gelmesi kaçınılmaz. Yardımcı olmak adına biz de sanayi tipi soğutucularla ilgili bilgileri bir araya toplayıp, satın alma kriterlerinden de bahsederek konuyu biraz basitleştirelim istedik. 

1.Endüstriyel Soğutucu Türleri

Kullanım amacı ve yerine göre temelde iki tip endüstriyel buzdolabı ve derin dondurucular vardır: 

Dik Endüstriyel Soğutucular: İçerisindeki raflar sayesinde yiyecekler sınıflandırılarak saklanır. Cam ve paslanmaz çelik kapılı seçenekleri vardır. Eğer cihaz sadece mutfakta kullanılacaksa, yiyeceklerin sunumu ve görselliği önemli değilse paslanmaz çelik kapılı modeller darbelere karşı da daha dayanıklı olduğu için tercih edilmelidir. Ancak sunum ve görselliğin önemli olduğu noktalarda cam kapılı modellere yönelmek daha uygundur. Kilitli veya kilitsiz kapılar şeklinde de farklı alternatifleri vardır. 

Bu tip soğutucuların büyük ebatta olanları Walk-in modeli diye adlandırılır, başka bir deyişle soğuk odalar, ve bir kişinin soğutucunun içine girerek aradığını bulmasına yetecek büyüklükte alanı vardır. Çok büyük kapasiteli mutfaklar için uygundur.    

Tezgah Tipi Endüstriyel Soğutucular: Hem çekmece hem de raf sistemleri vardır. Yemeklerin hazırlanması amacıyla kullanılan tezgahların altına monte edilerek ve/veya soğutucunun üstü tezgah olarak kullanılarak alandan tasarruf etmenizi sağlar. Bu tip soğutucularda da cam veya paslanmak çelik kapı seçenekleri vardır. 

Bu iki temel tipin dışında da farklı amaçlara yönelik ticari amaçlı soğutucular mevcuttur. 

Kasa tipi soğutucular; paslanmaz çelik buzdolaplarının hakimiyetine yavaş yavaş son vermeye başlamışlardır. Bu tip soğutucularda şişelenmiş içeceklerden, paketlenmiş yiyeceklere kadar her türlü ürün depolanabilir. 

Bar soğutucuları; şişelenmiş içeceklerin uygun sıcaklıkta saklanması için üretilen soğutuculardır. 

Dondurma standı; dondurmalara özel üretilmiş soğutuculardır. 

 

Fıçı soğutucu; özellikle bira soğutmak için, barlarda kullanılan tip soğutuculardır. 

Tatlı standı; ürünlerin görsel olarak sunumunu da yapan, daha çok tatlı türü yiyeceklerin saklandığı dolaplardır. 

Şişe soğutucuları; şişelenmiş içeceklerin soğutulmasında kullanılan buzdolabıdır. 

2.Boyut ve Kapasite

Boyut ve kapasiteye karar vermek, ihtiyacınıza uygun özellikte soğutucuyu en uygun fiyata almanıza yardımcı olur. Burada belirleyici olan iki faktör var:

-          Mutfakta buzdolabı ve derin dondurucu için ayırdığınız alan büyüklüğü

-          Servis ihtiyacına göre soğutucu kapasitesi

Bu iki kritere göre ne tip bir soğutucu alacağınıza karar verdikten sonra alternatiflere göz atmanız yerinde olacaktır. 

3.Fonksiyonellik

İster paslanmaz çelik, ister kasa tipi olsun, soğutucunun parçalarının kolay temizlenebilir olması hem hijyen açısından önemlidir, hem de yiyecekleri uzun süre taze tutabilmeye yardımcı olur. 

4.Garanti, Servis ve Sorunsuz Çalışabilme

Soğutucuların temel işlevi yiyecekleri taze tutmak olduğu için, kesinti olmadan 24 saat boyunca çalışabilmesi, sık sık sorun yaşatmaması çok önemlidir. Bu sebeple, ürünü satın alacağınız markaları da araştırmak, bu markaların ürün performanslarına dair kullanıcı yorumlarını okumak daha doğru bir seçim yapmanıza yardımcı olur.  

5.Verimlilik

Soğutucular aralıksız çalışan cihazlar olduğu içn enerji tüketimi işletmenizin toplam enerji tüketimi içinde son derece yüksek bir paya sahiptir. Dolayısıyla satın almadan önce alternatiflerin enerji tüketimi açısından mutlaka karşılaştırmasını yapmanızı tavsiye ederiz. 

6.Kolay taşınabilirlik

Bazı kullanıcılara önemli bir kriter gibi görünmese de, cihazın kolay taşınabilir olması için tekerlekli modeller arasından tercih yapılması daha uygundur. Endüstriyel buzdolabı ve derin dondurucular ağır ürünlerdir. İster işletme içerisinde farklı bir yere, ister farklı işletmelere taşınması gereksin, tekerlekli modeller bu açıdan daha az sorun çıkarır.

Tüm endüstriyel mutfak ürünleri için tıklayın veya istediğiniz modelleri bize bildirin, sizin için fiyat alalım.  


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha