7 SORUDA ALARM VE GÜVENLİK SİSTEMİ SATIN ALMAK

Yazar: Isil Arikan ,
Ekim 23, 2017
7 SORUDA ALARM VE GÜVENLİK SİSTEMİ SATIN ALMAK


Eviniz, mağazanız, ofisiniz size dair her şeyi sakladığınız mekanlar. Zaman zaman buralarda para bırakıyorsunuz, zaman zaman da sahip olduğunuz ürünleri ve eşyaları. Dolayısıyla bu mekanlarınızın güvenliği can güvenliğiniz kadar önemli. Eğer bir güvenlik sistemi satın almayı veya kurmayı düşünüyorsanız bu yazı tam sizin için. İster kendiniz yapabileceği, isterseniz bir güvenlik şirketi aracılığıyla kurdurabileceğiniz bu sistemlerle ilgili bilgileri, avantaj ve dezavantajlarını bu yazıda vereceğiz.

 

1.     Mülk Sahibi Mi Kiracı Mısınız?

DIY denilen kendinizin yapacağı bir sistem de olsa, güvenlik şirketi ile de anlaşsanız burada iki seçeneğiniz var. Kablolu veya kablosuz sistemler. Kiracı iseniz daha sonra başka bir yere taşınma ihtimalinden dolayı kablosuz sistemleri tercih etmeniz, maliyeti biraz daha yüksek olsa da, sizin için daha avantajlı.  Mülk sahibi iseniz kablolu, kablosuz her türlü seçeneği bütçenize veya isteğinize göre uygulayabilirsiniz.

 

2.     Adres Değişikliği Düşünüyor Musunuz?

Kiracı da olsanız mülk sahibi de, eğer bir güvenlik şirketiyle anlaşmayı düşünüyorsanız, birkaç yıl içinde adres değişikliği isteyip istemediğinizi düşünmenizde fayda var. Bu durumda şirketle anlaşmanızı da olası adres değişikliklerini içerecek şekilde yapmalısınız.

 

3.     Mobil Erişim İstiyor Musunuz?

İstemelisiniz. Bir tehlike anında sadece alarmın çalması, büyük bir gürültü çıkarması, eğer siz bundan haberdar olmayacaksanız çok da işe yaramayacaktır. Sorunun kontrolünü sesi duyan komşularınıza bırakmanız anlamına gelir bu. Teknoloji bu kadar gelişmişken bunu en önemli ihtiyacımız olan güvenlik alanında kullanmamak yanlış olurdu. Ev veya iş yerinizi cep telefonu, tablet veya bir bilgisayar aracılığıyla izleyebileceğiniz, veya bir tehlike anında otomatik olarak polis veya ilgili yerlerin aranmasını sağlayabileceğiniz mobil erişim yeni nesil güvenlik sistemlerinin can damarı.

 

4.     Kamera İstiyor Musunuz?

Ev içini ve dışını 24 saat kayıt altına alabileceğiniz kamera sistemlerinin iki önemli fonksiyonu var;

-          Kameraları görünür bir şekilde konumlandırmanız halinde caydırıcılık

-          Herhangi bir hırsızlık veya yasa dışı olay gerçekleştikten sonra kanıt

 

5.     Güvenlik Sistemlerinin Temel Bileşenleri Nelerdir?

Kontrol Paneli: Parola girilecek, arama yapılacak kısaca sistemin tüm işleyişinin kontrol edileceği noktadır.

Siren, Alarm: Herhangi bir alışılmadık durumda gürültülü bir şekilde ses çıkararak caydırı ve haber verici görevi üstlenir.

Hareket Dedektörü: Kamera kullanmak istemeyenler için, infrared ışınları yardımıyla olmaması gereken bir zamanda insan hareketlerini fark eden ve gerekli mekanizmaları çalıştıran sistemlerdir. Mekandayken devre dışı bırakabilirsiniz.

Kapı ve Pencere Alarmı: Kapı ve pencerelerin zorlanarak açılması durumunda alarmı çalıştırarak haber veren sistemlerdir.

Kamera: İsterseniz 7/24, isterseniz sadece yokluğunuzda çalıştırabileceğiniz, mekandaki her türlü hareketi kayıt altına alan görüntü sistemleridir.

 

6.     Kablolu Mu Kablosuz Sistem Mi Tercih Ediyorsunuz?

Kiracı veya mülk sahibi olma ile ilgili başlıkta da değinmiştik bu konuya. Bundan bağımsız olarak;

Kablolu sistemler dedektörlere düşük voltajlı elektrik içeren kablolar aracılığıyla bağlıdır. Fiyatı daha uygundur. Eğer bir güvenlik firmasıyla çalışıyorsanız sistemi onlar kurar, ancak kendiniz DIY tipi bir sistem satın aldıysanız kablo kurulumunu da sizin yapmanız gerekir.

Kablosuz sistemler ise bir tehlike anında radyo dalgaları aracılığıyla kontrol panelini harekete geçirir. Aslında kablolu sistemlere göre daha az güvenlilirdir ancak kurulumu çok daha kolaydır. Öte yandan, estetik açıdan da görüntü kirliliği yaratmaz.

 

7.     Güvenlik Şirketi ile Çalışmak Mı, Kendi Sisteminizi Kurmak MI (DIY)?

Aslında birkaç kablolu seçenek olsa da DIY, yani kendinizin de kurabileceği sistemler genelde kablosuzdur. Bu şekilde, sistemdeki tüm ekipmanların sahibi siz olursunuz ve tüm programlamalardan da siz sorumlusunuzdur. Her ay bir ödeme yapmak yerine, en başta kurulum sırasında ödeme yaparsınız.

Güvenlik şirketi ile çalışmayı tercih ederseniz, sistem ve tüm kurulum firmanın sorumluluğu altındadır. Size düşen, tarif edilen şekilde sistemi kullanmaktır. Ancak bu şekilde de, elektrik, su, telefon faturası öder gibi her ay güvenlik şirketine belirli bir tutar ödersiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha