6 ADIMDA FRİTÖZ SATIN ALMA

Yazar: Isil Arikan ,
Mayıs 29, 2017
6 ADIMDA FRİTÖZ SATIN ALMA



      Fritöz Satın Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular yazısında kızartma makinelerini daha yakından tanımak için bir yazı yazmıştık. Ancak diğer tüm elektrikli eşyalarda olduğu gibi, satın alma kararı bir çeşit yatırım kararı anlamına geliyor. İşletmeniz için hem yatırım maliyeti hem de kullanım maliyeti açısından en uygun fiyatlı, üstelik de mümkün olan en yüksek verimlilikte çalışacak fritözü satın alırken nelere dikkat etmelisiniz? Bu konuyu daha detaylı incelemek istediğimiz için bir yazıyı tamamen buna ayırdık.

Pek çok farklı marka ve model arasından seçim yapmak gerçekten zor. Ancak aşağıdaki kriterlere göre karşılaştırma yaparak, mutfağınız için en uygun fritözü satın almanız zor değil. 

1.Kapasite; işletmenizin müşteri kapasitesi ve sabah, öğle, akşam servislerinde ortalama ne kadar kızartma servis edileceği en önemli konudur. Eğer sürekli kızartma ihtiyacı olan, ve sık sık farklı yiyecekler kızatılması gereken muftaklar söz konusuysa endüstriyel kızartma makineleri tercih edilmelidir. Öte yandan, servis sıklığı daha düşük, genelde tek tip yiyeceklerin kızartıldığı mutfaklarda biraz büyük hacimli ve iki kızartma sepeti olan ev tipi fritözler kullanabilir. 

Kızartma makinesinin sepet hacmi de kapasite konusunda önemlidir. Sepet hacmi 1 litreden başlayarak artar ve büyük parçalar halinde kızartma yapma ihtiyacınız varsa, 3 litrelik veya daha büyük kızartma sepeti olan fritözler tercih edilmelidir.   

2.Güvenlik; tabii ki tüm elektronik cihazların güvenli olması önemlidir ancak bu konu fritözde daha da önem kazanır. Herhangi bir aşırı ısınmış yağ sıçraması sonu yangına kadar giden tehlikeler doğurabilir. Bu açıdan elektrikli kızartma makineleri en güvenlisidir çünkü termostat istenilen sıcaklığa ulaşıldığını gösterdiğinde otomatik kapanma özelliği vardır. 

Bununla birlikte her ne tip fritöz kullanılırsa kullanılsın, kullanıcının dikkatli olması ve kullanma talimatlarına uyması gerekir. 

3.Kolay temizlik; mutfağın servis hızını etkileyen bir faktör olması sebebiyle kullanım kolaylığı önemlidir. Temizlik ise diğer mutfak aletleriyle kıyaslandığında fritözler için genelde zordur. Bazı modellerin bulaşık makinesinde yıkanabilecek parçaları mevcuttur, dolayısıyla böyle bir tercih yapmak hem hijyen açısından daha güvenlidir hem de mutfağınızın servis hızını düşürmez. Paslanmaz çelikten kızartma sepetine sahip olan modeller de daha kolay temizleneceği için iyi bir tercihtir.  

İşletmeler için entegre yağ filtresi ve yağ boşaltma sistemi olan modeller kolay temizlenmesi açısından çok daha uygundur. 

4.Isınma süresi; elektrikli fritözler propan gazlı modellere göre yağı daha yavaş ısıtır, yiyecek eklendikten sonra tekrar kaynama noktasına gelmesi de daha uzun sürer. Daha güvenli olmasına rağmen propan fritözler karşısında, endüstriyel kullanımda bu açıdan dezavantajlıdırlar. Eğer kızartma makinesinin çok sık kullanılması gerekecekse, gerekli güvenlik önlemlerine dikkat edilerek, propan modellerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. 

5.Sıcaklık ayarı; farklı yiyecekler için farklı kızartma sıcaklıkları uygundur. Sağlıklı ve lezzetli kızartmalar yapmak için sıcaklığı ayaralanabilir fritözler her bir yiyecek tipine en uygun sıcaklığı seçmenize yardımcı olur. 

6.Garanti süresi ve servis desteği; her türlü elektrikli cihazın satın almasında önemli bir kriter olan garanti süresi ve servis desteğinin fritözler için geçerli olmaması mümkün değil. Fritöz satın alırken, yetkili servis ağı geniş, müşteri memnuniyeti yüksek markaları tercih etmek ve fiyat kıyaslaması yaparken de garanti süresini de formüle dahil etmek, sonucundan memnun kalacağınız bir alış veriş yapmanızı sağlar. 

7.Ek özellikler; işletmenizdeki fritözde bulunan bazı ek özellikler müşterilerinize sunacağınız servis ve yemek lezzeti açısından son derece önemlidir. Bunlar:

    

  •       Termostat
  •       Yağ değiştirme uyarısı
  •       Kolay yağ boşaltma sistemi
  •       Otomatik kapanma

olarak sıralanabilir. Bu özelliklerin hiçbiri şart olmasa da tamamı cihazınızı daha verimli ve güvenli kullanmanıza yardımcı olur. 

Endüstriyel Fritöz Satın Almanın Avantajları Nelerdir? 

Mutfağınızın servis sıklığı ve yiyecek çeşitliliğini de hesaba katınca belki endüstriyel fritöz almaya karar verdiniz. Bunun sağlayacağı avantajlara da kısaca değinmekte fayda var:


      Aynı anda birkaç farklı kızartma yapma

-          Normal yağlara göre bu tip cihazlarda kullanılan yağların (derin yağlar) ömürlerinin daha uzun olması ve tekrar kullanılabilme

-          Düşük enerji kullanımı

-          Hızlı kızartma

-          Zaman ayarı yapabilme


Fritöz modellerini incelemek için tıklayın veya istediğiniz modeli bize bildirin, sizin için fiyat alalım. 


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha