2017’nin EN İYİ 12 DRONE MODELLERİ

Yazar: Isil Arikan ,
Ocak 08, 2018
2017’nin EN İYİ 12 DRONE MODELLERİ


Modern ve teknolojik bir uçurtma olan drone satın almak isteyince binlerce seçenek arasında kaybolmak çok kolay. Kameralısı, kamerasızı, bataryası 10 dakika dayananı, 25 dakika dayananı, daha önce hiç duymadığınız marka isimleri, terimler...  Zor açıkcası. Ancak en yeni drone modelleri arasından daha yeni bitirdiğimiz 2017 yılında kullanıcıların en çok olumlu yorum yaptığı 15 drone modelini bir araya getirdiğimiz yazı sizlere faydalı olabilir.  O yüzden lafı uzatmadan modellerden bahsetmeye geçelim. 

Drone Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Kriter yazısında 3 farklı amaçla drone alınabileceğinden bahsetmiştik. O yüzden modelleri sınıflandırırken de buna sadık kalalım. 

 

Eğlence Amaçlı Drone Modelleri 

1.        Syma X5C: Çıkarılabilir kamera da içeren Syma X5C’nin en öne çıkan özelliği son derece hafif olması. Yeni eklenen Hover modu sayesinde hedeflenen yüksekliğe ulaşan cihazı orada sabit tutmak da artık çok kolay. Uçuş süresi ise 7-10 dakika arasında değişiyor. Fiyatı 50 USD’dan düşük. 

2.       Hubsan X4: Yine 50 USD altı bir seçenek olan Hubsan X4 de yeni başlayanlar ve sadece eğlenmek amaçlı drone uçuranlar için ideal. Bataryası 7-10 dakika dayanabilen cihazın son derece sağlam plastikten üretilmesi ve istendiğinde (ve biraz tecrübe kazanıldığında) Expert modunda kullanılabilmesi önemli avantajlarından. 

3.       LaTrax Alias: 100 USD altı seçeneklerden olan LaTrax Alias hem iç hem dış mekanda uçurulabilen son derece küçük bir drone. Kolay kullanımı sebebiyle tercih ediliyor. 

4.       Blade Nano QX: bir başka 100 USD altı seçenek olan Blade Nano QX de küçük boyutuyla iç mekanlarda da uçurulabilen bir model. Üstelik sahip olduğu “SAFE” teknolojisi ile herhangi bir çarpışma veya düşme anında cihaz kontrolü ele alıp kendi kendine dengeye gelebiliyor ki eğlence amaçlı drone kullananlar için son derece önemli bir özellik. 

5.       Proto X: Küçük ve çok hafif bir model olan Proto X o kadar küçük ki bir elin içinde kaybolabilir. Bu yüzden dış mekanda kullanımı biraz zor. 50 USD altı fiyat seviyesindeki drone modelleri arasında 10-15 dakika ile en uzun uçuş süresine sahip olan model diyebiliriz. 

 

Kameralı Drone Modelleri (Fotoğraf ve Video Çekmek İçin) 

6.       DJI Spark: 500 USD seviyesindeki model bir avuca sığabilecek kadar küçük ve şarjı 12-15 dakika kadar dayanıyor. Özellikle tepeden selfie çekmek için tasarlanmış olsa da her türlü fotoğrafı ve videoyu 1080p kalitesinde çekebiliyor. Bu cihazın en önemli artısı ise normal bir DSLR kameradaki gibi herhangi bir objeye odaklanarak netlemesi ve etraftaki her şeyi bulanık alabilmesi. 

7.       DJI Mavic Pro: 1000 USD fiyat gamındaki bu modelin 21 dakika uçuş süresi var. Bu küçücük drone ile 12 megapixel çözünürlükte fotoğraf ve  1080p video çekebilebiliyor hatta bu fiyat seviyesindeki drone modelleri arasında en iyisi. Belki daha pahalı birkaç modelden bile iyi.   

8.       Parrot Bebop: 500 USD seviyesindeki Parrot Bebop modeli fish eye lensleri ile 180 derece fotoğraflar da çekebiliyor ancak yapabilecekleri bununla sınırlı değil. 14 megapixel fotoğraf, 1080p video kalitesi yanında cep telefonunda da kumanda edilebiliyor olması bir başka artısı. Ancak cep telefonundan kumanda etmek herkes için uygun olmayabilir ki bu da ayrıca bir kontrol paneli satın alınmasını gerektiriyor. 

9.       Yunnec Typhoon H 4k: 1500 USD fiyat seviyesindeki Typhoon H 4k aslında Phantom 4 model drone ile benzer özellikler gösteriyor. 20-22 dakika uçuş süresi ve yüksek kalitede fotoğraf ve video seçenekleriyle en iyi kameralı drone modelleri arasında yer alıyor. 

 

Yarışlar İçin Drone Modelleri

10.   TBS Vendetta: 500 USD fiyat gamındaki TBS Vendetta modeli saatte 100 kilometre hıza ulaşabilmesiyle öne çıkıyor. Batarya, kontrol paneli gibi önemli parçalar fiyatına dahil değil ancak yarış amaçlı drone satın alanlar için bu parçaları kendi amaçlarına uygun bir şekilde ayrıca seçip birleştirmek tercih de edilebiliyor. 

11.   IRC Vortex 285: 400 USD seviyesindeki Vortex 285 modeli yarış droneları arasında belki de nadir bulunan Ready To Fly kategorisinden bir cihaz. Teknik donanımı açısından yarış amaçlı kullanılan diğer drone modelleri ile pek farkı bulunmasa da bu modeli öne çıkaran fiyatı. 

12.   Lumenier QAV250: 150 USD fiyat seviyesindeki modelin aslında bir çerçeveden ibaret olduğu, uçurmak için gerekli donanımın tamamının ayrıca alınması gerektiği düşünülecek olursa neden bu listede olduğu anlaşılamayabilir. Ancak drone yarışı meraklıları farklı parçaları istedikleri özelliklerde satın alarak TBS Vendetta’dan çok daha yüksek performansta ancak hemen hemen aynı maliyette bir drone elde edebiliyorlar.  

 

Drone serisinin son yazısında en güncel modellerden bahsettik. Bu cihazların çalışma prensibi ve özellikleri için Drone Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler ve satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda Drone Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Kriter yazılarını okuyabilirsiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha