6 Maddede Bambu Mobilya ve Dekorasyon Ürünleri

Yazar: Isil Arikan ,
Nisan 24, 2018
6 Maddede Bambu Mobilya ve Dekorasyon Ürünleri


Bambu bitkisi gıda, ilaç, tekstil gibi gerekliliklerden yapı malzemeleri, mobilya ve dekorasyon ürünleri gibi estetik alanlara kadar çok geniş bir kapsamda kullanılıyor. Doğada bol bulunması, kolayca büyümesi de bunun en büyük sebeplerinden. Geçtiğimiz 10-15 yılda bambu mobilya ve dekorasyon ürünleri kullanımının arttığını, iç ve dış dekorasyonda daha çok tercih edildiğini sanırım herkes farketmiştir. Kullanıldığı yerlerde doğal ve sıcak bir atmosfer oluşturan, kaliteli görünen ve bununla birlikte fiyatı da çok yüksek olmayan bambu dekorasyon ve mobilya ürünleri bu estetik ve maliyet avantajlarının dışında da pek çok fayda sağlıyor. Neredeyse “her derde deva” diyebileceğimiz bu bitkiden üretilen mobilya ve dekorasyon ürünleriyle ilgileniyor ancak alıp almamakta tereddüt ediyorsanız hazırladığımız hap gibi listeye bir göz atın isterseniz, belki de bambu mobilya ve dekorasyon ürünleri tercih etmenizi sağlayacak sebebi burada bulabilirsiniz. 

 

1.     Sağlamlık

Bambu mobilya ve dekorasyon ürünlerinin gerilme direnci 18.000 gibi çok yüksek bir değer, ki çelik materyalinin gerilme direnci bile 15.000 seviyelerinde. Bu sebeple yer yer yapı materyallerini güçlendirmek amacıyla da kullanılan bambunun sağlamlığı aslında dümdüz bir şekilde büyümesi ve bitki üzerinde yer alan eklemlerinden kaynaklanıyor. Hatta üzerine lamine kaplanarak sağlamlığı daha da arttırılan bambu materyali sahip olabileceğiniz en sağlam ve dayanıklı dekrasyon ve mabilya malzemelerinden. 

 

2.     Uzun Ömür 

Her gün kullanımda ömrü diğer ağaç malzemelere ve sentetik malzemelere kıyasla çok daha uzun olan bambu bu özelliği sebebiyle özellikle bahçe mobilyalarında tercih ediliyor. Nem, yağmur, güneş ışınları, aşırı sıcak havalar gibi iklimsel şartlardan hemen hemen hiç etkilenmeyen bambu mobilya ve dekorasyon ürünleri bu konuda da diğer materyaller arasında en ideali. 

 

3.     Hafiflik

Son derece dayanıklı bir malzeme olmakla birlikte sağlamlığıyla ters orantılı bir ağırlığa sahip bambu. Çok hafif olması sebebiyle özellikle yatak, kanepe gibi büyük mobilyalarda çok daha rahat taşıma ve nakliye yapılmasını sağlıyor. 




4.     Çevre Dostu

Aslında Bambu Nedir? Nerelerde Kullanılır? isimli yazımızda bambu bitkisinin neden çevre dostu olduğundan bahsetmiştik. Özetle tekrarlamak gerekirse; yetişmesi için yağmur suyu dışında hiçbir şeye ihtiyaç duymaması, hem hızlı bir şekilde büyüyüp boyunun uzaması, hem de çevreye hızla yayılması sebebiyle bambu bitkisi yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal madde kullanılmıyor. Bu da çevreye herhangi bir şekilde zehirli atık salınmasının önüne geçiyor. Ek olarak, kesilen bir bambu ormanının 3-5 yıl gibi bir sürede tamamen eski haline gelebilmesi de bir başka çevre dostu özelliği. 

 

5.     Yoğun Bakım Gerektirmemesi

Aslında basit bir toz alma işlemi dışında hiçbir bakıma ihtiyaç duymayan bir ürün grubu bambu mobilya ve dekorasyon ürünleri. Hatta kullanıldıkça doğal bir parlaklığa sahip oluyor ve bulunduğu çevrenin iklim koşullarına adapte olabiliyor. 

 

6.     Estetik

Aslında bambu ürünlerinin her zaman gördüğümüz “sepet örgüsü” şeklindeki ürünlerden ibaret olmadığını bilmelisiniz. Onlar da elbette çok şık ancak sıradan ahşap mobilya görünümünde de pek çok bambu mobilya mevcut. Bu da, bambu bitkisinden sonsuz sayıda farkı tasarım ortaya konulmasına zemin hazırlıyor. Üstelik bambu bitkisinden üretilen mobilya ve dekorasyon ürünlerinin renk tonları da mevcut. Herhangi bir renklendirici içermeden iki farklı tonda üretilebilen bambu mobilyalardan ilki malzemenin doğal hali olan açık ahşap rengi. Diğer renk de, yine kimyasal bir renklendirici kullanılmayan, bambu bitkisinin buharla işlemden geçirilmesiyle elde edilen “karbonize bambu – carbonised bamboo”, ki bu da koyu bir ton. Dolayısıyla istediğiniz mekana uygun renklerde bambu ürün almanız mümkün. Şık, kaliteli ve sıcak bir görüntüsü bulunan bambu mobilya ve dekorasyon ürünleri bu açıdan da diğer materyallere göre tercih sebebi. 

 

Bambu mobilya ve dekorasyon ürünleri evinizde tercih edebileceğiniz hem en sağlıklı, en şık hem de buna rağmen uygun fiyatlı ürünlerden. Bambu ile ilgili hazırladığımız bir sonraki yazıda ise herhangi bir bambu ürün alırken dikkat etmeniz gereken kriterlerden bahsedelim.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha