LCD TV teknolojisi hakkında

Yazar: Caner ,
Aralık 16, 2016
LCD TV teknolojisi hakkında

LCD TV teknolojisi hakkında

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızda yer alan elektronik ürünlerde farklı görünümler ve tasarımlarla yeniden geliştirilerek bizlere farklı şekilleri ile sunulmaktadır. Yeni nesil televizyonların ilk versiyonu ise ince panel geniş ekran televizyonlardan olan LCD televizyonlar olmuştur. Liquid Crystal Display açılımına sahip olan TFT-LCD monitörler için ana teknoloji sıvı kristallerden oluşmaktadır. Sıvı kristaller ışığın geçişini engellemekte ya da ışığı serbest bırakmaktadır. TFT’nin açılımı ise Thin Film Transistör’dür. Bu teknolojiyle birlikte LCD panellerden görüntü üretilmektedir. Günümüzde TFT tekniği kullanan LCD monitörler standart bir hal almıştır.

Çalışma prensibi

İki kat polarize cam arasındaki yüz binlerce likit kristal hücreden oluşan LCD paneller, arkalarında bulunan güçlü lambalardan gelen ışığın yayılmayı sağlayan tabakadan geçirilmesi ile ekrana homojen bir şekilde ışığın dağılması prensibi ile çalışmaktadır. Bu ışık daha sonra TFT isimli tabakadan geçerek voltaj farkına göre likit kristallerin hareketlenmesini sağlar. Hareket şekline bağlı olarak arkadan verilen ışık şiddeti ve kutuplaşma yönü değişmekte ve farklı oranlar ve parlaklıklarda mavi, kırmızı ve yeşil renklerin oluşması ve son görüntüyü sağlayacak yüz binlerce pikselin elde edilmesi gerçekleşmektedir.

Avantajlar

  • LCD TV teknolojisi ile CRT televizyonlara göre büyük bir ağırlık kazancı sağlanmaktadır. Daha ince ve hafif olan bu televizyonlarla birlikte ağırlık azalmıştır.
  • LCD TV’ler parlak ve yüksek çözünürlüğe sahip bir görüntü sağlamaktadır. Ekranın nokta aralıkları görünmemekte, uzak ve yakından görüntüler yüksek kalitededir.
  • LCD televizyonlar dijital bağlantı yapılabilmesini sağlayan DVI çıkışını destekler. Böylece LCD ekranlar hem televizyon hem de monitör olarak kullanılabilmektedir. Bununla birlikte hafıza kartı girişleri, dahili uydular gibi pek çok avantajı da sunmaktadır.
  • LCD’lerde görüntü ekranın tamamına düzgün bir şekilde ve aynı tonda yayılmaktadır.
LCD TV kampanya fırsatları ile oldukça uygun fiyatlara bu televizyonların sunduğu ayrıcalıklar ve avantajlardan sizler de yararlanabilirsiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha