Kahveniz için en doğru tercih

Yazar: Caner ,
Aralık 08, 2016
Kahveniz için en doğru tercih

Kahveniz için en doğru tercih

Kahve makineleri son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldi. Gerek ofislerde gerek evlerde sıklıkla gördüğümüz bu makineler lezzetli kahveleri ile kullanıcılarının gönlünü fethetmeyi başardı. Kahve severlerin oldukça ilgili olduğu bu makineler ve çeşitlerine gelin hep beraber bakalım.

Kahve makineleri için farklı çeşitler

  • Filtre kahve makinesi: Filtre kahve makinelerinde farklı bardak hacimleri bulunmaktadır. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan bu kahve makinesi evlerde ve ofislerde sıklıkla tercih edilmektedir. Filtre kahve makineleri damlamalı filtre kahve makineleri olarak da bilinmektedir. Filtreleri sabit ya da değiştirilebilir kağıttan olabilir. Öğütülmüş kahve bulunan bir sepetten geçirilen su bardak ya da karafa damlar. Suyun önceden kaynatılmasına gerek yoktur. Kahvenin kaynamasından sonra bir süre daha makinenin içinde sıcak kalmaktadır.
  • Espresso makineleri: Buharla çalışan ve oldukça sert kahvelerin üretildiği makinelerdir. Espresso kahveleri, filtre kahvelere göre oldukça yoğundur. Ayrıca latte ya da cappucino için zemin oluşturmaktadır. Pompalı ve kapsül sistemiyle çalışan çeşitleri bulunmaktadır. Pompalı sistemler pahalı olması nedeniyle kapsül sistemiyle çalışan ve daha uygun fiyatlara sahip olan makineler yaygın olarak kullanılmaktadır.
  • Türk kahvesi makineleri: Fincanda Türk kahvesi yapmak zor olmasa da bu işlemi daha otomatik bir hale getirmek isteyenler Türk kahvesi makinesi kullanarak oldukça güzel kahveler yapabilir. Farklı ülkelerde ibrik makineler olarak da bilinen bu modeller su ve öğütülmüş kahve koyulur. İsteğe göre şeker de eklenebilir. Daha sonra da su ısıtıcılarda olduğu gibi kahvenin bir süre kaynaması beklenir. Bu makinelerin oldukça büyük bir gelişme göstermesiyle birlikte bol köpüklü ve lezzetli kahveler yapılabilmektedir. Ayrıca bu makinelerde bulunan farklı modellerde tek ve çift cezve haznesi seçeneği sunulmaktadır.
  • Çiftli kahve makineleri: Daha önce bahsedilen makinelerin büyük çoğunluğu tek seferde tek kupa mantığında çalışmaktadır. Bu makinelerde ise tek seferde iki kupa kahve vermesi avantajı bulunmaktadır. Aynı anda birden çok kişiye kahve servisi yapılacak ortamlar için daha uygun bir seçenek olmaktadır.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha