Bahçenizde keyifli dakikalar geçirin

Yazar: Caner ,
Ekim 24, 2016
Bahçenizde keyifli dakikalar geçirin

Bahçenizde keyifli dakikalar geçirin

Bahçe işleri ile uğraşanların birbirinden farklı ihtiyacı bulunurken, bahçe işlerini daha keyifli bir hale getirmek isteyenlerin elbette ki istedikleri bazı ürünler piyasada yer almaktadır. Şüphesiz ki, bahçenizde yer alan çimlerin boylarını istediğiniz ölçülere kısaltmak için profesyonel ya da yarı profesyonel ççim biçme makinesleri tercih edebilirsiniz. Ebatlarına, güçlerine, aksesuarlarına ve kullanım kolaylıklarına göre farklı çeşitleri bulunurken, bazı modeller hakkında şu bilgileri sizler ile paylaşabiliriz.

Küçük boy çim biçme makinesi

Genel olarak daha küçük alanlar için tercih edilen küçük çim biçme makinesi, daha az yakıt ve kolay kullanımı ortaya koymaktadır. Bu ürünler, misinalı kenar kesme makineleri olarak da adlandırılabilmektedir. Pek çok ot türü ve çimlerinizi bu makine ile boy kısaltabilir ve bahçe etrafında istenmeyen otları ortadan kaldırabilirsiniz. Genel olarak motor gücü yaklaşık olarak 280 W olan bu ürünlerde, kesme çapı, 20 ile 30 cm olarak belirlenmiştir. Fakat yine modellere göre değişiklik gösterebileceği gibi daha farklı ebatlarda ürünlere sahip olabilmekte mümkündür.

Diğer makineler

Geniş bahçe alanlarında kullanılacak olan farklı makineler için ise, daha güçlü modeller tercih edilmektedir. Hareket sistemi şanzımanlı olan bu modeller de, kesme çapı 40 ile 50 cm aralığında olabilmektedir. Kesme yüksekliği ise yine hem ayarlanabilir olduğu gibi hem de üründen ürüne değişiklik gösterse de, 30 ile 80 cm aralığında değişebilmektedir. Burada da farklı seviyeler ayarlanarak, kısalık uzunluk ayarı yapılabilmektedir. Bir özelliği ise bu ürünlerin arkasında, çim ya da ot toplama haznesi bulunmaktadır. Yani, istenmeyen ot ve çimler, makine ile üzerinden geçildiğinde, boyları kısaltılarak, hazneye toplanmaktadır. Böylelikle ekstradan büyük bir temizlik yapma gereksinimi de ortadan kaldırmıştır. Ortalama hazne ise 50-70 lt aralığında olduğu söylenebilir.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha