4K televizyon alacaklar dikkat!

Yazar: Caner ,
Kasım 21, 2016
4K televizyon alacaklar dikkat!

4K televizyon alacaklar dikkat!

Yeni bir televizyon almak, eski televizyonlarını değiştirmek isteyenler öncelikle detaylı bir araştırma yapmalı ve nasıl bir ürün istediklerine karar vermelidir. Bu konuda bilinçli olmayan kullanıcılar televizyon alırken yalnızca televizyonların boyutları, çözünürlüğü ve dış görünümüne dikkat etmektedir. Ancak televizyon seçiminde oldukça fazla ayrıntı ve dikkat edilmesi gereken pek çok özellik bulunmaktadır. Son dönemlerde sıklıkla tercih edilen 4K televizyonlar için dikkat edilmesi gereken özelliklere gelin beraber bakalım.

4K TV nedir, nelere dikkat edilir?

Satın alınacak televizyonun doğal çözünürlüğü 3840 x 2160 piksel olması halinde bu televizyonlar 4K çözünürlüğünü destekleyen bir televizyon demektir. 4K yayınların izlenebilmesi için satın alınan televizyon içindeki dahili uydu alıcının ise 2160p 50i özelliğine sahip olması gerekmektedir. 50i değil de 30i seviyesinde dahili uydu alıcıya sahip bir televizyon alındığında pek çok 4K yayını izlemek mümkün olmamaktadır. Piyasada bulunan bazı televizyonlar 4K adı altında satılmakta ancak daha düşük çözünürlüklere sahip olduğu bilinmektedir. Bu sebeple doğal çözünürlük ve uydu alıcısının özelliklerine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kavisli (Curved) televizyonlar

Kavisli televizyonlar henüz hayatımıza girmiş durumdadır. Boyut farkı olmaksızın monitörlerden dev televizyonlara kadar pek çok ekran boyutu için kavisli ekranlarla karşılaşılabilmektedir. OLED teknolojisi ile birlikte hayatımıza giren bu televizyonlar derinlik algısını daha da geliştirmekte ve görüş açısını da ideal bir pozisyonda tutmayı sağlamaktadır.

HDR teknolojisi

Kameralarda karşılaştığımız HDR teknolojisi televizyonlara da girmiştir. Görüntünün açık, orta ve koyu kontrast değerlerinde değerlendirerek birleştirilmesini sağlayan HDR teknolojisi iyi panellerle birlikte gelişmiş görüntü kalitesi sunmaktadır. Görüldüğü üzere teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızda büyük bir alan kaplayan 4K teknolojisi için bilinmesi gereken pek çok ayrıntı bulunmaktadır. İhtiyacınız ve istekleriniz doğrultusunda bu özellikleri göz önünde bulundurarak en iyi televizyon seçimi yapabilir, uygun fiyatlarla yüksek görüntü kalitesine sahip olabilirsiniz.


Bloglarımızdaki ürünler hakkında bilgi almak için bize yazın

Captcha